Sayfalar

21 Nisan 2009 Salı

>Acılı Ezme

>
Yılbaşı soframızdan pratik ama lezzetli bir tarif daha.....çok net malzeme ölçüsü veremeyeceğim göz kararı yaptığım tariflerden biri.Acısını ayarlamak size kalmış,arzu ederseniz domates salçası ile acı biber salçasını karıştırabilirsiniz,isterseniz sadece biber salçasından yapabilirsiniz


MALZEMELER


Salça

Taze Soğan

Maydonoz

Sarımsak

Ceviz

Zeytinyağı


Acı ve tatlı salçayı kendi istediğiniz oranda karıştırın.Taze soğan ve maydonozu ince ince kıyın miktarını bol tutun.Sarımsağı ezin, cevizi ağıza gelecek şekilde dövün zeytinyağınıda ekleyip hepsini karıştırın.Afiyet olsun....

10 yorum:

sevil dedi ki...

>sedacım ellerine saglık nefis...

Seda dedi ki...

>Teşekkür ederim Sevilcim.Sevgiler...

derya dedi ki...

>Sedacım canım ellerine sağlık ilk fırsatta deniycem sımsıcak sevgiler...

Eylem dedi ki...

>bayılırım acılı ezmeye.ama yanında et olacak tabiiki.

Tijen dedi ki...

>Nasıl da yedirir ama değil mi? (Sizin orada da güzel pideler yapan yerler vardır kesin!)

Seda dedi ki...

>Valla yediriyor Tijencim Aydınımızın Yenipazar ilçesi pidesiyle ünlüdür belki bir gün yolun düşer enfes pideler yapılır hımmm:)))))

müjde dedi ki...

>Ellerine sağlık canım.Harika görünüyor.Öpüyorum çok.

tarifsiz tarifler - ipek dedi ki...

>Sedacım, ezmeyi çok severim bu da harika görünüyor. Ellerine sağlık.

Seda dedi ki...

>İpekçim teşekkürler,sevgiler...

Tinker Bell dedi ki...

>Kahvaltıda da süper olur.Ellerine sağlık...