Sayfalar

24 Mart 2009 Salı

>Tart hamuru

>Fotoğraflarını yayınladığım tartların hamurunun tarifini vermak istiyorum.Çikolatalı,elmalı ve meyveli tartların hepsinin hamuru aynı arzu ederseniz cheescake tabanı olarakta kullanabilirsiniz...

TART HAMURU
100 gr pudra şekeri
200 gr tereyağı veya margarin
300 gr un
vanilya
soğuk su
isteğe göre;
limon rendesi
toz fındık
tarçın
toz badem
hindistancevizi

YAPILIŞI

Küp kesilmiş tereyağı,un,şeker,vanilya birlikte karıştırılır arzu ederseniz bu aşamada bu ölçülere 1 adet yumurta ekleyebilirsiniz ama yumurta eklemezseniz hamur daha gevrek kıvamda olacaktır ben eklemedim kıvamı ayarlayabilmek için soğuk su kullanabilirsiniz toparlanana kadar yavaş yavaş ekleyin tart hamurunun çok fazla yoğurulmaması gerekir olabildiğice hızlı bir yoğurma işlemi yapın.Mikserdede yapabilirsiniz hamur çırpıcılara dolandığı zaman alıp birazda elle şekillendirin.Hamur mutlaka en az 1 saat buzdolabında beklemeli daha sonra üzerine ağırlık konularak 180 derecelik fırında 20-25 dak pişirilmelidir

ÇİKOLATALI TART

İç Malzeme

125 gr krema
125 bitter kuvertür
1 adet bütün yumurta
1 adet yumurta sarısı
30 gr tereyağı
kahve


çikolatalı ganaj için

100 gr bitter kuvertür
100 ml krema

Yapılışı

Tart hamuru merdaneyle açılır ve kalıba yerleştirilir pişirilir fırından çıkınca soğumaya bırakılır.Krema bir tencerede kaynama noktasına gelene kadar pişirirlir,ocaktan alındıktan sonra içine doğranmış çikolata parçaları atılır ve karıştırılır,yumurtalar ilave edilir iyice karıştırılır arzuya göre kahve eklenir bir süre ateşin üzerinde karıştırılarak tutulur daha sonra tartın üzerine dökülür 180 derecede üzeri kabuk tutana kadar pişirilir iyice soğutulur ,soğuyan tartın üzerine ganaj dökülür donana kadar beklenir...afiyet olsun.....

Hiç yorum yok: