Sayfalar

13 Mart 2009 Cuma

>galeta unlu poğaça

>
Uzun zamandır tarifini vermek istediğim ama bir türlü fırsatını bulamadığım poğaçalar.İçi patatesli ama siz damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz bence kıymada çok yakışır.Afiyet olsun....


MALZEMELER

Hamuru için..


250 gr margarin veya tereyağı

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı yoğurt

1 adet yumurta akı

1 paket kabartma tozu

5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz


İç malzemesi..


3 adet patates

Tuz,karabiber ve pul biber


Üzeri için..


1 adet yumurta sarısı

1 su bardağı galeta unu


Yapılışı...


İç malzemesi için patatesleri haşlayın,soğuyunca kabuklarını soyup çatalla ezin,tuz karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.Hamur için katı yağ, sıvıyağ,yoğurt,yumurta akı,kabartma tozu,un ve tuzu karıştırıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın ve içlerine patatesli karışımdan koyun kapatıp yuvarlayın.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.....

3 yorum:

derya dedi ki...

>Sedacım ellerine sağlık çok leziz olmuş poğaçalarsımsıcak sevgiler...

mujdenin denemeleri dedi ki...

>Sevda'nın ellerine sağlık canım.Nefisti.Öpüyorum,sevgiler...

Seda dedi ki...

>Deryacım teşekkürler ,sevgiler...